Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowa krem ze świeżych kozaczków

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1/2 sztuki
marchew 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
bulion 1,5 litra
olej do smażenia 1 łyżka
rozmaryn świeży 1 gałązka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 ziarnka
grzyby świeże 4 duże
kremówka 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowa krem ze świeżych kozaczków

Umyj delikatnie kapelusze wilgotnym ręcznikiem papierowym. Pokrój w plastry.
Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na łyżce oleju rzepakowego. Dodaj pokrojone w plastry grzyby. Duś kilka minut. Dodaj pokrojonego w spore kawałki selera i marchew. Całość zalej bulionem. Dodaj przyprawy. Gotuj 20-25 minut. Przed miksowaniem wyjmij rozmaryn i liść laurowy. Zmiksuj zupę na krem. Dodaj śmietankę. Podawaj z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 08.01.2014 08:42
pyszna zupka super
Ola1984 15.09.2013 09:20
Bardzo fajna zupka :)
ana1 15.09.2013 08:40
świetny pomysł
arbuzowo 14.09.2013 22:37
wygląda rewelacyjnie - uwielbiam grzybowe zupy typy krem
joanna30 14.09.2013 20:40
Cos pysznego :
V_kuchareczka 14.09.2013 17:45
na pewno bardzo smaczna
Janina 14.09.2013 17:41
Pyszna zupka grzybowa;)
gosia561 14.09.2013 17:41
zupka marzenie
iwi 14.09.2013 17:34
Świetna zupka
cukiereczek 14.09.2013 17:25
grzybowy krem Lubię to

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak