Sposób przygotowania

Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno. Cytrynę przekroić na pół. Z jednej połowy wycisnąć sok a drugą obrać i pokroić w plasterki (plasterki podzielić jeszcze na mniejsze kawałeczki). W miseczce wymieszać sok z cytryny oraz kawałeczki cytryny dodać jeszce szczypiorek trochę pozostawić do dekoracji. Doprawić solą i pieprzem. Płaty dorsza umyć i osuszyć, posmarować z obu stron oliwą opruszyć solą oraz pieprzem cytrynowym. Ułożyć na blaszce piec około 15 minut i po tym czasie przewrócić i piec jeszce około 10-15 minut. Upieczoną rybę podawać z kremem cytrynowym posypanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    rybka ze smakiem cytrynowym to jest to!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !