Przepis i sposób przygotowania na: Piersi i uda z kaczki na pieczone na dziko :
Wyjąć mięso .Obetrzeć z marynaty. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kaczkę na rumiano z obu stron .Obok kaczki smażyć tłuszcze z kaczki . Przełożyć do brytfanki , Na patelnie wlać wodę , chwilę ogrzewać. Przelać sos ze smażenia do brytfanki . Piec w gorącym piekarniku do miękkości mięsa .Wyjąć mięso i kawałki tłuszczu ( jeśli nie wytopiły się całkowicie).Sos przelać do garnuszka .Zebrać łyżką wazową tłuszcz z wierzchu ( ja zebrałam prawie szklankę tłuszczu ). Do sosu dodać pozostałą marynatę i zagotować.W 4 łyżkach tłuszczu rozetrzeć mąkę i zagęścić nią sos .Wlać śmietankę .
Podawać z czerwoną kapustą duszoną z żurawiną i kluskami drożdżowymi na parze .