Sposób przygotowania

Buraczki umyć, zalać wodą i gotować 1h. Następnie odcedzić, zalać je zimną wodą i pozostawić na 1h. Po tym czasie buraczki obrać i zetrzeć na tarce na najdrobniejszych oczkach. Cebulę obrać i drobniutko posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Do garnka wlać wodę i ocet, dodać cukier, sól oraz wszystkie przyprawy i zagotować. Do gotującej zalewy dodać chrzan, cebulę, czosnek oraz buraczki i całość gotować 15 min. Gorące buraczki nakładać do słoiczków, zakręcić, ustawić ich do góry dnem i przykryć grubym kocem. Następnego dnia słoiczki odwrócić i ustawić w spiżarce.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !