Pogotowie kulinarne Michela Morana

Sposób przygotowania

Buraczki umyć, zalać wodą i gotować 1h. Następnie odcedzić, zalać je zimną wodą i pozostawić na 1h. Po tym czasie buraczki obrać i zetrzeć na tarce na najdrobniejszych oczkach. Cebulę obrać i drobniutko posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Do garnka wlać wodę i ocet, dodać cukier, sól oraz wszystkie przyprawy i zagotować. Do gotującej zalewy dodać chrzan, cebulę, czosnek oraz buraczki i całość gotować 15 min. Gorące buraczki nakładać do słoiczków, zakręcić, ustawić ich do góry dnem i przykryć grubym kocem. Następnego dnia słoiczki odwrócić i ustawić w spiżarce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ola1984

    Domowe przetwory są najpyszniejsze :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    lubie buraczki własnie dzisaj robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mniam

    Fajny przepis, muszę też zrobić na zimę.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    mniam pyszne buraczki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ppaulina

    też już robiłam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !