Sposób przygotowania

Zmieszać sok cytrynowy z konfiturą , pieprzem i solą i zalać tym ułożone w pojemniku dzwonka halibuta . Zostawić w lodówce na 2 godziny ( w tym czasie przewracać dzwonka by dobrze przeszły marynatą ).Wyjąć z marynaty i osuszyć . Obtoczyć w mące i strzepnąć jej nadmiar . Na patelni rozgrzać olej ( sporo ) i na gorący kłaść rybę . Smażyć na rumiano ze wszystkich stron . W ostatniej fazie smażenia dodać masło .

Podałam z pierogami z kapustą ( zamiast ziemniaków i surówki ) .Ryby lubią kapustkę .A pierożki mam zawsze w zapasie .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Wygląda apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !