Sposób przygotowania

Zrobić macerat z łyżki oleju, 1 łyżki soku z cytryny , szczypty soli , szczypty mielonego pieprzu zielonego .Wymieszać , polać rybę i zostawić na 30 minut w lodówce .
Nastawić osoloną z łyżka oleju wodę na makaron .
W garnuszku rozpuścić łyżkę masła , dodać pokruszony serek i śmietankę . Gotować na bardzo małym gazie aż serek się rozpuści . Zaciągnąć rozrobioną w odrobinie zimnej wody 1 łyżeczką mąki . Doprawić sokiem z cytryny , mielonym pieprzem .
Do gotującej się wody wrzucić makaron i ugotować al. dente .Odcedzić .Włożyć do sosu , wymieszać .
Na patelni rozgrzać 3 łyżki masła z łyżką oleju .Rybę odsączyć z maceratu , obtoczyć w mące i smażyć na rumiano na maśle z obu stron ( nie przejmować się tym , ze masło się pieni w trakcie smażenia – rybka nabierze lekko orzechowego posmaku ).
Podawać kładąc na talerzu porcję Tagliatelle z sosem , a na nim porcje ryby .Do tego osobno surówka np. z pomidorów z ziołami .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    może byc dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !