Sposób przygotowania

Filet dokładnie obejrzeć czy jest bez ości. Następnie opłukany zmiksować na gładką papkę. Dodać żółtko, bułkę tartą, oraz pianę z białka. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Jeszcze raz dokładnie wymieszać. Formować niewielkie kuleczki i obtaczać je dokładnie z mące. Do wcześniej przygotowanego wywaru warzywnego dodać powstałe pulpeciki dodając koperek. Gotować ok. 10 – 12 minut. pod koniec wlać śmietanę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TyTaN

    Dobre na obiadek będzie...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Ciekawie się zapowiada :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Szybko i smacznie. Uwielbiam wszelkie dania z ryb. Kiedyś robiłam podobne pulpeciki i bardzo mi smakowały. Na pewno wypróbuję i Twój przepis.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    izoldaaa6

    uwielbiam wszystko z rybek
  • 5
    original
    Opublikowano

    aginaa

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    świetny przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    fajnie jak pulpecik je pulpeciki
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    robię podobne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    jak rybkę złowię to podobne robię
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo dobre są takie pulpeciki z ryb.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !