Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwinie z cebulowo- brzoskwiniowym chetneyem do mięs wg Babcigramolki :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brzoskwinie 4 szt.
cebula 1 szt.
olej słonecznikowy 1 łyżka
Kurkuma mielona Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwinie z cebulowo- brzoskwiniowym chetneyem do mięs wg Babcigramolki :

Pokroić drobno cebulę i zeszklić na patelni na oleju . Dodać drobno pokrojone 2 połówki obranych i pozbawionych pestek brzoskwiń ( lub z syropu ) .Smażyć mieszając aż sok odparuje ( powinny pozostać kawałki brzoskwiń .Doprawić solą , szczyptą cukru, pieprzem , curry . Dodać kurkumę .Wymieszać .
Brzoskwinie sparzyć wrzątkiem , obrać ze skóry i usunąć pestki .
Nakładać zimny chetney na połówki brzoskwiń i obkładać nimi mięso ( np. kotlety schabowe )

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak