Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z wieprzowiną i pieczarkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarek 40 dag
makaron penne 1/2 opakowania
śmietany 12% 50 ml
mąki pszennej 2 łyżki
olej do smażenia
koncentratu pomidorowego 1 łyżka
schab bez kości 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z wieprzowiną i pieczarkami

Mięso oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić paseczki. Wymieszać mięso z solą, pieprzem, papryką słodką i przyprawą kebab-gyros. Na patelni rozgrzać olej, włożyć mięso i podsmażać. Pieczarki pokroić w plasterki i dodać do mięsa. W międzyczasie ugotować makaron na półtwardo, odcedzić i przestudzić. Gdy mięso będzie miękkie dodać makaron. Całość wymieszać i podsmażać. W naczyniu rozrobić śmietanę, 50 ml zimnej wody, koncentrat pomidorowy i mąkę. Dodać do podsmażonego makaronu i całość doprowadzić do wrzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 21.03.2012 07:16
smaczne danie
mala2021 09.03.2012 13:21
proste i smaczne danie
Małgorzata106 16.04.2011 13:25
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak