Sposób przygotowania

Mięso oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić paseczki. Wymieszać mięso z solą, pieprzem, papryką słodką i przyprawą kebab-gyros. Na patelni rozgrzać olej, włożyć mięso i podsmażać. Pieczarki pokroić w plasterki i dodać do mięsa. W międzyczasie ugotować makaron na półtwardo, odcedzić i przestudzić. Gdy mięso będzie miękkie dodać makaron. Całość wymieszać i podsmażać. W naczyniu rozrobić śmietanę, 50 ml zimnej wody, koncentrat pomidorowy i mąkę. Dodać do podsmażonego makaronu i całość doprowadzić do wrzenia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    proste i smaczne danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !