Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki po parysku z sosem musztardowym

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 60 dag
cebula biała 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
natka pietruszki pęczek
Musztarda kremska Prymat 2 łyżki
cukinia 1 sztuka
Grill przyprawa ziołowa Prymat 1 łyżeczka
sos musztardowy
żółtko jajek 3 sztuki
śmietana 22% 2 łyżki
Musztarda kremska Prymat 100 g
masło 80 g
bita śmietana 2 łyżki
bulion wołowy 150 ml
sok z cytryny do smaku
sól szczypta
cukier szczypta
olej słonecznikowy 2 łyżki
boczek 6-8 plasterków
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki po parysku z sosem musztardowym

Kroki postępowania

1
Mięso umyć pokroić na plastry,osuszyć ręcznikiem,owinąć w folię i rozbić delikatnie tłuczkiem do mięsa.
Każdy rozbity płat oprószyć z jednej strony pieprzem oraz przyprawą ziołową grill,nastepnie wysmarować musztardą i odstawić na 2 godziny do lodówki.

Cukinię umyć i ostrym nożem lub obieraczką przekroić wzdłuż na cieniutkie plasterki. Cebulę i czosnek obrać ,cebulę posiekać drobno czosnek przecisnąć przez praskę .

Na patelni rozgrzać olej wrzucić cebulę z czosnkiem i zeszklić pod koniec wrzucić posiekaną natkę pietruszki,lekko posolić do smaku,wymieszać i odstawić z ognia.
Krok 1 - Roladki po parysku z sosem musztardowym foto
2
Gdy farsz przestygnie nakładać na musztardowe roladki i każdy zwinąć w rulonik,nastepnie zawinąć w plasterek boczku a na koniec w plasterki cukinii.
Krok 2 - Roladki po parysku z sosem musztardowym foto
3
Mięso spiąć ciasno wykałaczkami lub obwiązać nicią bawełnianą . Na duzej patelni rozgrzewamy resztę oleju i smażymy roladki z obu stron na rumiano.
Następnie przełożyć do żaroodpornej brytfanny i piec przez 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temp 180*c.
Krok 3 - Roladki po parysku z sosem musztardowym foto
4
Sos musztardowy: Żółtka mieszamy ze śmietaną .Schłodzone masło pokrojone na płatki ubijamy z zimnym bulionem wołowym aż powstanie kremowy sos.Sos lekko podgrzać ale nie gotować!Mieszamy ze śmietaną z żółtkami,dodajemy musztardę i bitą słodką śmietankę .Sos doprawiamy do smaku sokiem z cytryny cukrem solą i pieprzem.
Krok 4 - Roladki po parysku z sosem musztardowym foto
5
Gotowe mięso po wyjęciu polać delikatnie sosem. Polecam:)
Krok 5 - Roladki po parysku z sosem musztardowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 22.09.2016 22:35
Super danie
teresa18 13.09.2013 17:29
podoba ni się ten paryski sposób
wyattearp 12.09.2013 07:27
fajny przepis
gosia56 11.09.2013 19:52
super roladki
marcia7 11.09.2013 14:43
apetycznie wyglądają
iziona 11.09.2013 14:35
No i zgłodniałam :)
ssylwiaa 11.09.2013 13:53
smaczne te roladki ;)
Kamil 11.09.2013 13:47
Koniecznie muszę spróbować :)
joanna30 11.09.2013 12:22
Roladki palce lizać! :)
IwonaDD 11.09.2013 11:35
super przepis
Anna169Hosz 11.09.2013 11:29
Roladki pierwsza klasa, tylko pozazdrościć:)
jussta 11.09.2013 11:27
ale pyszne :)
Konczi 11.09.2013 11:04
fantastycznie się prezentują
ana1 11.09.2013 11:00
ależ pyszności
idealme 11.09.2013 10:56
fajny pomysł :)
iwi 11.09.2013 10:44
Super roladki
paulina2157 11.09.2013 10:43
świetnie się prezentują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak