Sposób przygotowania

Przed pieczeniem naszpikuj mięso pokrojoną w cienkie słupki słoniną. Cielęcina będzie bardziej soczysta, krucha i delikatniejsza. Przeciśnięty czosnek pomieszaj z musztardą, pieprzem i solą. Cielęcinę włóż na minutę do wrzątku, osusz i nasmaruj pastą czosnkową. Zawiń w folię aluminiową i na kilka godzin włóż do lodówki. Zdejmij folię, ułóż mięso w brytfance, polej stopionym i sklarowanym masłem. Zalej winem i piecz godzinę i 15 minut w temperaturze 180 st.C. W trakcie pieczenia skrapiaj winem i wypływającym sosem. Przed pokrojeniem odłóż na 15 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !