Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy zapiekane po podlasku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 800 g
słonina 100 g
rosół 1 szkl
masło
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy zapiekane po podlasku

Brytfankę grubo wysmaruj masłem. Cielęcinę pokrój w cienkie plastry, każdy rozbij lekko tłuczkiem. W formie układaj warstwę mięsa i słoniny, posypują je przyprawami. Na wierzchu powinna być słonina. Wlej rosół, przykryj i piecz godzinę w temperaturze 180 st.C. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 07.03.2011 08:23
interesujące
Magdalena/26Mooi 06.03.2011 21:40
ciekawy przepis
Mysiunia 01.09.2010 11:55
szkoda ze nie ma zdjecia, ale wydaja sie apetyczne:)
swic 30.08.2010 10:41
zrazy, znaczy się lubię zawsze i wszędzie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak