Nowe przepisy na pyszne sałatki

Sposób przygotowania

Ziemniaki zetrzyj na drobnej tarce. Sok z ziemniaków przelej do miseczki i odstaw na 10-15 minut. Gdy wytworzy się osad, zlej wodę z wierzchu a skrobię dodaj do ziemniaków. Połącz z ugotowanymi i tłuczonymi ziemniakami i dokładnie wyrób.
Przygotuj nadzienie: twaróg przetrzyj przez sito, wbij jajko, dodaj masło. Dokładnie wymieszaj. Z ciasta ziemniaczanego uformuj kule wielkości jabłka, spłaszcz je pośrodku nakładając nadzienie. Mocno ściśnij formując podłużne, obłe pyzy. Wkładaj do wrzącej, osolonej wody na 25 minut. Podawaj ze śmietaną i masłem.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !