Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Harissa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

świeże małe pikantne papryczki 10 sztuk
czosnek 3-4 ząbki
oliwa 5 łyżek
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Harissa

Papryczki obrać ze skórki i usunąć dokładnie gniazda nasienne. Następnie ubijać w moździerzu na jednolitą masę. Doprawić pieprzem i szczyptą soli, dodać oliwę i dobrze wymieszać albo zmiksować. Przed użyciem odstawić przynajmniej na 1 dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 21.12.2011 11:39
fajne
wolochski 23.02.2011 22:49
super
justyna111 26.09.2010 18:24
super
Agnieszka191 26.08.2010 20:35
nazwa obiecująca
pauluna
pauluna 26.08.2010 20:32
bardzo ciekawe
marzencia2007 19.08.2010 09:44
super!!
plocia 18.08.2010 14:37
papryczki i czosnek myślę że może być ostro :)
RenataZ-et 15.08.2010 15:36
Taka pasta jest idealna np do makaronów lub bezpośrednio na kanapki. Sama robię bardzo podobną :)
Kate131 29.07.2010 09:08
do czego tego używasz?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak