Sposób przygotowania

Rzodkiew obrać i pokroić w kostkę. Posypać solą i pozostawić na cedzaku pół godziny. Następnie dokładnie odcisnąć. Przełożyć do wyparzonego, czystego słoiczka. Ocet zagotować z wodą, doprawić do smaku cukrem i lekko ostudzić. Zalać rzodkiew. Letnią rzodkiew wstawić na noc do lodówki. Jeśli chcemy przygotować taki smaczny dodatek na dłużej, gotową jarzynkę należy pasteryzować około 15-20 minut.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Fajna nazwa i ciekawy przepis
  • 6
    original
    Opublikowano

    plocia

    mniam, spróbuję na pewno tym bardziej że z rzodkiewkami :)
  • 8
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    rzodkiewki mniam :) musza byc dobre!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    :) ciekawe
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    intrygująca nazwa :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy przepis.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !