Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti alla puttanesca

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
pomidor 3 szt obrane ze skórki
chili 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
spaghetti 300 g
oliwki czarne Smak 50 g
sól do smaku
anchois
oliwa 2 łyżki
kapary 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti alla puttanesca

1.Drobno posiekać filieciki anchois, czosnek i i zeszklić je na 2 łyżkach oleju z oliwek, następnie do patelni dodać posiekane kapary i papryczkę chili, po chwili smażenia dodać oliwki pokrojone w plasterki;
2.Obrane ze skórki pomidory drobno posiekać i dodać na patelnie, doprawić solą i pieprzem do smaku i dusić kilka minut pod przykryciem;
3.Ugotować spaghetti ale dente i dodać na patelnie, wymieszać, posypać natką pietruszki;
4.Podawać gorące;

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 27.01.2014 23:17
przepięknie wygląda, zjadłabym porcyjkę :)
Katarzyna59 05.01.2014 10:01
pyszności,
ONY_za_kare 29.09.2013 14:45
pyszne spaghetti!
Alex_M 08.09.2013 17:25
robiłam kiedyś podobne, tylko bez anchois, bo nie przepadam, ale i tak było pysznie :)
ao_12 08.09.2013 15:36
ja też mam ochotę na takie spaghetti:)
2milutka 08.09.2013 08:54
wow to bym zjadła;)
marta1221 07.09.2013 22:20
fajna ta propozycja
paulina2157 07.09.2013 22:18
super apetyczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak