Sposób przygotowania

Mięso pokroić w paski, oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na 30 minut. Grzyby oczyścić i pokroić. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Usmażyć na nim mięso, dodać drobno pokrojoną cebulę oraz grzyby. Wlać wino i dusić, póki nie wyparuje. Gulasz posypać szczypiorkiem i listkami bazylii. Podawać z białym ryżem ugotowanym na sypko i warzywami na parze.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Winko zawsze daje specyficzny, pyszny aromat potrawie z mięsa!! Super przepis
  • 6
    original
    Opublikowano

    plocia

    mniam winko i super potrawa
  • 8
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    z takimi skladnikami musi to byc pyszne!!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobry przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    gulasik uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !