Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z winem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 50 dkg
kurki 40 dkg
olej 3 łyżki
ryż 1/2 kg
szczypiorek 1 pęczek
bazylia świeża 1 łyżka
cebula 1 sztuka
sól, pieprz do smaku
wino czerwone 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z winem

Mięso pokroić w paski, oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na 30 minut. Grzyby oczyścić i pokroić. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Usmażyć na nim mięso, dodać drobno pokrojoną cebulę oraz grzyby. Wlać wino i dusić, póki nie wyparuje. Gulasz posypać szczypiorkiem i listkami bazylii. Podawać z białym ryżem ugotowanym na sypko i warzywami na parze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka191 26.08.2010 20:34
gulasik uwielbiam
pauluna
pauluna 26.08.2010 20:30
dobry przepis
marzencia2007 19.08.2010 09:45
z takimi skladnikami musi to byc pyszne!!
plocia 18.08.2010 14:35
mniam winko i super potrawa
RenataZ-et 15.08.2010 15:32
Winko zawsze daje specyficzny, pyszny aromat potrawie z mięsa!! Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak