Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos majonezowo - warzywny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 250 ml
marchewka 1
mała pietruszka
kawałek selera
rodzynki 5 dag
łyżeczka żelatyny
cukier
sok z cytryny
sól, pieprz
wino białe 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos majonezowo - warzywny

*Warzywa obieramy ,ścieramy na tarce o dużych oczkach ,zalewamy niewielką ilością osolonej wody i gotujemy pod przykryciem.
*Pod koniec gotowania wsypujemy opłukane rodzynki.
*Żelatynę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu i dodajemy ją do wina.
*Ugotowane warzywa studzimy,a następnie mieszamy z winem i majonezem.
*Sos doprawiamy do smaku solą ,cukrem ,pieprzem i sokiem z cytryny.
*Odstawiamy na godzinę w chłodnę miejsce .
*Podajemy do zimnego mięsa drobiowego lub ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 24.09.2012 20:36
świetne połączenie składników
Norgiusz 05.06.2012 11:39
mniam
ben-ka 30.04.2012 00:15
dla mnie to też coś nowego.
Anna133 11.09.2011 09:13
szkdoa że niema zdjecia ;)
barbara11561 18.08.2011 10:07
Bardzo ciekawy ,takiego nie znałam
halina17 28.07.2010 23:36
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak