Sposób przygotowania

Pstrągi wypatroszyć, wypłukać, podzielić na pół, zwinąć w ruloniki, pospinać wykałaczkami. Jarzyny obrać, pokroić w słomkę, zalać litrem wody, dodać przyprawy i ugotować wywar. Do przecedzonego wywaru włożyć roladki i gotować 25 minut. Na końcu wlać wino i namoczoną w zimnej, przegotowanej wodzie żelatynę, zagotować. Ostrożnie przełożyć ryby na półmisek, przybrać ugotowanymi jarzynami i zalać tężejącą galaretą. Odstawić w chłodne miejsce. Podawać z cytryną i białym pieczywem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !