Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurawina do mięsa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurawina 1 kg.
gruszki 1 kg.
woda 500 ml.
cukier 300 g.

Przepis i sposób przygotowania na: żurawina do mięsa

Gruszki obieramy i kroimy. Wkładamy do garnka i gotujemy z woda. Dodajmy żurawiną i cukier. Gdy się rozgotują dać do słoików i przewrócić do góry dnem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 02.08.2016 17:30
smaczny dodatek
Beata73 18.07.2013 09:45
pyszna do wołowiny
wolochski 02.01.2012 22:03
pycha
Kate131 04.04.2011 10:35
pycha
Aleksandra45 23.03.2011 16:04
wspaniały pomysł
Łucja1 09.01.2011 14:59
do mięsa nie zastąpiona!
Łucja1 09.01.2011 14:59
do mięsa nie zastąpiona!
mamusia1 27.09.2010 16:34
trafna uwaga!
Beata73 27.09.2010 14:38
KOREKTA! dodać do tego szczyptę mielonego imbiru.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak