Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, ciepłym mlekiem i 5 dag mąki. Rozczyn położyć w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Żółtko utrzeć z łyżką cukru, dodać do wyrośniętego rozczynu z resztą mąki i roztopionym masłem, wyrobić. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt i posmarować białkiem. Jabłka obrać, pokroić na kawałki, posypać cynamonem i cukrem, ułożyć na jednym brzegu ciasta. Agrest obgotować w 3 łyżkach wody z cukrem. Miękki agrest odcedzić z syropu i wyłożyć na resztę ciasta. Tak przygotowane ciasto zwinąć w rulon. Włożyć do wąskiej formy, posmarować białkiem. Piec ok 30 min. w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię agrest
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszna do kawy:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !