Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

owsianka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2% 1,5 szkl
płatki owsiane 2 łyżki
otręby owsiane 2 łyżki
żurawina
orzechy
morele suszone

Przepis i sposób przygotowania na: owsianka

Owsianke przygotowuję dzień wcześniej wieczorem, a rano tylko odgrzewam
Mleko zagotować wraz z płatkami i otrębami, skręcić
Dodać do mleka ulubione dodatki orzechy, żurawinę, morele, kokos, jabłko.. co kto lubi. Przez noc zmiękną.
Rano podgrzać owsiankę, jeśli jest zbyt gęsta to dodac jeszcze trochę mleka

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nogawkuchni 04.09.2013 10:16
Uwielbiam owsianki przygotowywane na wszelakie sposoby,z różnorakimi dodatkami,owsianka to według mnie bardzo pożywne i sycące śniadanie,Twoja prezentuje się bardzo smakowicie.
agnieszka214 04.09.2013 09:53
smak dzieciństwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak