Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz prezydenta

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0,5 kg
cebula 1 sztuka
pieczarki 20 dkg
pora 1 sztuka
kucharek, pieprz do smaku
olej do smażenia
kostka rosołowa 1 sztuka
mąka
czosnek 1 główka
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz prezydenta

Łopatkę umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę. Opiec na oleju. Przełożyć do głębokiej patelni zalanej wodą. Pieczarki obrać, pokroić, poddusić, dodać do mięsa. Na tym samym oleju poddusić cebulę, a następnie paprykę. Wszystko dodać do mięsa. Wrzucić kostkę rosołową. Czosnek obrać, pokroić każdy ząbek na ok. 3 części i dodać do patelni. Porę umyć, pokroić w krążki i też dodać. Kiedy mięsko będzie miękkie zatrzepać mąką i doprawić kucharkiem i pieprzem. Podawać z kluskami lub kaszą i ogórkiem małosolnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 26.12.2011 00:08
smaczny
Wacław 29.10.2011 10:30
rewelacja ,pycha !!!
Agnik 27.07.2011 21:31
pycha
Motorek 29.04.2011 12:26
no świetny
zbysio 07.03.2011 15:35
super
Margo1 15.12.2010 11:29
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak