Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rukolą i nutą pomarańczy

4.0
(24)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Sałatka:
rukola 90 gram
zielona sałtka 1 sztuka
słonecznik 3 łyżki
pomarańcza 1 sztuka
filet z kurczaka 1 sztuka
ser feta 120-150 gram
olej do smażenia
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
cebula czerwona 0,5-1 sztuki
sos
oliwa 3 łyżki
miód 1 łyżka
ocet balsamiczny 1/3 łyżki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rukolą i nutą pomarańczy

Filet myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka i obsmażamy na patelni z dodatkiem oleju. Gotowy studzimy.

Składniki dressingu dokładnie mieszamy ze sobą.

Słonecznik delikatnie prażymy na suchej patelni.
Sałatę oraz rukolę płuczemy. Odsączamy i delikatnie rwiemy na mniejsze części. Układamy w naczyniu.
Na sałatę wykładamy przestudzone kawałki piersi.
Następnie całość posypujemy pociętą w piórka cebulą.
Pomarańczę obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Dokładamy do sałaty.
Całość posypujemy serem feta oraz uprażonym słonecznikiem.
Wszystkie składniki zalewamy przygotowanym sosem i delikatnie mieszamy.

Całość dekorujemy niezastąpioną bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 26.07.2014 20:20
smaczne połączenie
gusia1000 30.09.2013 18:37
Dobra taka.
Rafał3 01.09.2013 22:36
polecam serdecznie widać ze pyszności
Boska_Agatka 01.09.2013 22:33
Wspaniałe polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak