Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jogurtowo-budyniowe z owocami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kruszonka
mąka 3 szkl
cukier 1/2 szkl
margaryna 1 szt
żółtko jajek 5 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jogurt naturalny 800 ml
budyń waniliowy 2 szt
białko 5 szt
cukier 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
owoce sezonowe

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jogurtowo-budyniowe z owocami

Kroki postępowania

1
Z mąki, cukru, margaryny, żółtek i proszku do pieczenia robimy kruszonkę (oczywiście rękoma). Jedną jej część wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 1 - Ciasto jogurtowo-budyniowe z owocami foto
2
W jednej misce ubijamy białka na sztywną pianę dodając powoli cukier i proszek do pieczenia.
Krok 2 - Ciasto jogurtowo-budyniowe z owocami foto
3
W drugiej misce jogurty naturalne miksujemy z budyniami.
Ubitą pianę dodajemy do zmiksowanych jogurtów i lekko mieszamy łyżką.
Krok 3 - Ciasto jogurtowo-budyniowe z owocami foto
4
Gotową masę wylewamy na kruszonkę
Krok 4 - Ciasto jogurtowo-budyniowe z owocami foto
5
Owoce sezonowe myjemy i osuszamy, w razie potrzeby kroimy na mniejsze kawałki. Wykładamy je na masę jogurtową.
Krok 5 - Ciasto jogurtowo-budyniowe z owocami foto
6
Wierzch posypujemy pozostałą kruszonką.
Krok 6 - Ciasto jogurtowo-budyniowe z owocami foto
7
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180C przez 40 minut. Gorąco polecam - PYCHOTA!!!
Krok 7 - Ciasto jogurtowo-budyniowe z owocami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dziewczyna_z_kodeksem 01.09.2013 13:30
bardzo fajny przepis na szybkie ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak