Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar w trzech odsłonach Marcina Budynka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa 150 g
żółtko jajek 2 szt.
kapary 10 g
Musztarda francuska Prymat 10 g
anchois 10 g
cebula biała 30 g
ogórek kiszony 30 g
oliwa 20 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar w trzech odsłonach Marcina Budynka

Mięso kroimy wzdłuż włókien na cienkie paseczki o grubości kilku milimetrów, oczyszczając z błon, następnie siekamy w poprzek włókien, w drobną kosteczkę. Opcjonalnie po oczyszczeniu z włókien, można zmielić w maszynce do mięsa. Gotową polędwicę mieszamy z oliwą, żółtkami, pokrojoną w małą kostkę cebulą i ogórkiem. Całość dzielimy na 3 części. Do każdej dodajemy inny dodatek: musztardę francuską, anchois lub kapary, na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

slodkieniebo 21.10.2015 13:47
Zdrowy i rozgrzewający obiad na jesień :)
Megi 20.10.2015 07:40
idealny przepis na dzisiejszy obiad
cukiereczek 14.10.2015 19:25
leczo idealne za każda porę roku
Suonatar 04.10.2015 18:20
Świetny przepis :)
zuzawie 03.10.2015 00:19
mniam, leczo najlepsze o tej porze roku!
eliza135 13.08.2014 17:27
musi być smaczne
krokus 05.02.2014 13:08
uwielbiam leczo :)
olla85 29.11.2013 15:57
Kocham leczo mniam mniam :)
sanielcia 14.11.2013 21:36
przepyszny pomysł na obiad :)
Milka100 08.11.2013 14:55
Apetycznie smakuje.
Allice 04.11.2013 21:15
Uwielbiam leczo,szczególnie jesienią bo świetnie rozgrzewa :)
msmariusz 16.10.2013 00:54
leczo , apetyczne wyszło
Monika-twin 04.10.2013 21:23
musi byc smaczne
MC_S 30.09.2013 20:24
Bardzo lubię leczo. :)
bietka 31.08.2013 08:10
oj musi być pyszne, ja ostatnio robiłam leczo z cukinii
ao_12 30.08.2013 20:59
pycha, nic więcej mówić nie trzeba :)
arbuzowo 30.08.2013 12:36
Wygląda przepięknie - pełnia lata. Ja zamiast ostrej papryki dodałabym odrobinkę, świeżej poszatkowanej chili - póki są świeże i tanie warzywa - korzystajmy :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak