Sposób przygotowania

Ciasto – spód i posypka:
3 szklanki mąki tortowej lub pszennej
1 kostka margaryny
1/3 szklanki cukru
3 łyżeczki proszku do pieczenia
5 żółtek

2/3 ciasta rozprowadzić na spodzie blachy, 1/3 ciasta dać na 15 minut do zamrażarki i na końcu zatrzeć na tarce jako posypka.

Farsz
1 kg sera w wiaderku
2 budynie śmietankowe lub waniliowe
2 całe jajka
2 cukry waniliowe
¼ szklanki cukru pudru

W garnku na małym gazie rozpuścić 1/5 margaryny, dodać pozostałe składniku, dobrze wymieszać, chwilkę odczekać, nie gotować! Rozłożyć na spodzie.



Na farszu ułożyć dowolne owoce konserwowe.
Ubić pianę z 5 białek na sztywno i rozłożyć na serze i owocach.
Na wierzch zetrzeć 1/3 ciasta z zamrażarki.

Piec 40-45 min w temperaturze 180-200 stopni

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    fajne lekkie serowe ciasto
  • 3
    original
    Opublikowano

    ana00

    uwielbiam ciasta serowe ;)
  • 4
    original
    Opublikowano

    plocia

    smakowite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    swic

    zrobię dzisiaj
  • 6
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    dobry przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    niezłe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Zjadła bym
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    łatwe i smaczne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    łatwe a na dodatek na bazie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !