Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki, przepuścić przez maszynkę.

Do ziemniaków dodać obie mąki i jajko, zagnieść ciasto.

Nożem odcinać krążki grubości 2 cm.

Spłaszczać je w dłoniach, na środku kłaść kiełbasę zmieloną.

Ciasto dokładnie zlepiać formując podłużne kluski.

Kluski kłaść partiami do osolonej wrzącej wody.

Gotować 5 minut od wypłynięcia.

Kluski wyjmować łyżką cedzakową na talerze i posypać zrumienioną cebulką z tłuszczem.

Nie dodajemy żadnych przypraw do zmielonej kiełbasy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    super
  • 5
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Smaczny pomysł!
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    ciekawe
  • 0
    2739711158270963804
    Opublikowano

    Mirosława5

    ciekawy pomysł, muszę go koniecznie wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Nie robiłam takich jeszcze, ale warto.
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Niedrogi a smaczny obiad.Fajny pomysł,podoba mi się.
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Niedrogi a smaczny obiad.Fajny pomysł,podoba mi się.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !