Przepis i sposób przygotowania na: Ananasowo-kurczakowa sałatka
Wyjmujemy, przelewamy wodą i odsączamy. Studzimy.
Filet myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Obsmażamy na patelni z dodatkiem oleju. Gotowy studzimy.
Groszek oraz kukurydzę odsączamy z zalewy.
Ananasa przekrawamy wzdłuż na połowę wraz z jego zieloną częścią. Będzie ona bowiem stanowić piękny element dekoracyjny. Wycinamy mu drewniany środek. Pozostały miąższ także wyjmujemy i kroimy w kostkę.
Tak przygotowane składniki : groszek, kukurydzę, ryż, filet, ananas łączymy ze sobą. Do całości dokładamy majonez. Ewentualnie doprawiamy do smaku.
Sałatkę przekładamy do dwóch wydrążonych połówek ananasa.
Dekorujemy i podajemy.
Tak podana sałatka z pewnością będzie z większym apetytem konsumowana. Nie tylko będzie smakować, ale także ozdobi nasz stół!