Sposób przygotowania

Ziemniaki, obie mąki, 2 jajka, zagnieść ciasto jak na kluski ziemniaczane.

Farsz
Uduszone drobno pokrojone pieczarki z cebulką posolić, wymieszać z jajkiem i tartą bułką, doprawić solą i pieprzem.

Z ciasta uformować placuszki grubości około 1 cm, napełniając farszem z pieczarek, sklejając na kształt kulek.
Gotować od razu we wrzącej i osolonej wodzie.
Ugotowane odcedzić i ułożyć na półmisku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    Pyszności,aż ślinka mi cieknie!
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ślinka to mało powiedziane
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    pyszne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    moje ulubione
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Fajne danie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Pycha:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !