Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 150 g
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cebula 200 g
tłuszcz 2 łyżki
jajko 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól
pieprz
pieczarki 0,5 kg
cebula podsmażona 0,5 kg
ziemniaki ugotowane przetarte kg

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z pieczarkami

Ziemniaki, obie mąki, 2 jajka, zagnieść ciasto jak na kluski ziemniaczane.

Farsz
Uduszone drobno pokrojone pieczarki z cebulką posolić, wymieszać z jajkiem i tartą bułką, doprawić solą i pieprzem.

Z ciasta uformować placuszki grubości około 1 cm, napełniając farszem z pieczarek, sklejając na kształt kulek.
Gotować od razu we wrzącej i osolonej wodzie.
Ugotowane odcedzić i ułożyć na półmisku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 01.07.2011 20:37
Pycha:)
gusia1000 21.02.2011 01:37
Fajne danie.
ewelinapac 21.08.2010 07:40
moje ulubione
pawel007 19.08.2010 17:14
pyszne.
Margo1 05.08.2010 19:21
ślinka to mało powiedziane
Kate131 29.07.2010 10:30
Pyszności,aż ślinka mi cieknie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak