Sposób przygotowania

Biszkopt:
4 jaja
125 g cukru
125 g mąki
1/2 łyżki proszku do pieczenia
Ze składników na biszkopt zrobić ciasto i piec ok 35 minut w temp.p 160 stopni

Masa
Zagotować mleko, Kasia extra utrzeć z Kasia roślinnym na puszystą masę.
Do Kasia dodawać stopniowo po łyżce gorącego mleka i łyżce cukru pudru, aż do wyczerpania mleka i cukru ciągle mieszając.
Miksuje się robotem, czym dłużej się ubija, tym puszysta jest masa.
Do masy dodać olejku.
Gotową masą przekładać tort.

Śliwki
umyć śliwki (węgierki) wyjąć pestki wsadzić do garnka i mieszając gotować na wolnym ogniu aż się rozprażą. Ostudzić i przetrzeć w celu pozbycia się skórek. Przetartą masę wsadzić ponownie do garnka i dodać cukier. Gotować do momentu zgęstnienia.

Upieczony biszkopt przekroić na 3 płaty
1 płat nasączyć i wyłożyć na niego powidła przykryć 2 płatem
na 2 płat wyłożyć masę przykryć 3 płatem który należy polać lukrem.
boki tortu z trzech stron obkładamy rurkami
przygotowaną masę marshmallową rozwałkować na ok 1-2 mm grubości i odpowiednio dociąć tak aby zasłaniała przód tortu. Z pozostałej masy marshmall można coś ulepić/ wyciąć (u mnie trawka przy płocie) Na płacie masy mazakami spożywczymi wykonać napis lub coś narysować.

Jeśli nie możesz nabyć takiej masy podaję przepis
Masa marshmallowa
opakowanie pianek marshmall
200 g cukru pudru
łyżka wody (zimnej)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !