Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z czarnej porzeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czarna porzeczka 1 kg
cukier 1/2 kg
opakowanie żelfiksu lub podobnego środka żelujacego typu 2:1 1 opakowanie
Przyprawa do grzanego wina i piwa z nutą korzenną Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z czarnej porzeczki

Z owoców usunac szypułki i inne zanieczyszczenia, jeśli są zapiaszczone to je przepłukać. Włożyć do garnka, zasypać cukrem, podlac 1/2 szklanki wodu i zagotować. Gotować jeszcze 10 minut. Dodać przyprawe do grzańca oraz środek żelujacy (zgodnie z przepisem na opakowaniu), dokładnie wymieszać. Przygotowane słoiki napełniać goracym dzemem i od razu zakrecac. Odstawić do wystygnięcia. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 03.02.2012 11:15
wspaniały dżemik:)
anemon 15.09.2011 07:19
Z czarnej porzeczki to mój ulubiony, fajny pomysł z tą przyprawą.
IKrakowianka 23.04.2011 16:41
pyszny jest taki dżem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak