Sposób przygotowania

Z owoców usunac szypułki i inne zanieczyszczenia, jeśli są zapiaszczone to je przepłukać. Włożyć do garnka, zasypać cukrem, podlac 1/2 szklanki wodu i zagotować. Gotować jeszcze 10 minut. Dodać przyprawe do grzańca oraz środek żelujacy (zgodnie z przepisem na opakowaniu), dokładnie wymieszać. Przygotowane słoiki napełniać goracym dzemem i od razu zakrecac. Odstawić do wystygnięcia. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszny jest taki dżem
  • 4
    original
    Opublikowano

    anemon

    Z czarnej porzeczki to mój ulubiony, fajny pomysł z tą przyprawą.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    wspaniały dżemik:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !