Sposób przygotowania

CIASTO
Mąka, 1 żółtko, margaryna, 1/2 szkl cukru pudru.
Składniki na ciasto wymieszać, zagnieść, włożyć w folię i do lodówki.
Rozwałkować schłodzone ciasto i piec 15 minut w 200 stop.

MASA MAKOWA
Mak sparzyć, osączyć, zemleć 2 razy, utrzeć ze szkl cukru pudru i 2 żółtkami, dodać aromat.
Połączyć z ubitymi 2 białkami.
Wyłożyć na ciasto

MASA SEROWA
Masło utrzeć z cukrem i 5 żółtkami, dodając po łyżce sera.
Delikatnie wymieszać z białkami ubitymi na pianę.
Masę serową wyłożyć na makową.
Ciasto piec 1 godz. w temp.180 stop.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pycha.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    mniam,,,,
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    annamariakowalczyk3

    pysznie.
  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Wzięłam sobie i na Boże Narodzenie zrobię.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    pychota
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    nikusonka

    2 w jednym- świetne połączenie dla smakoszy:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    lubię serniki
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczny jak widać
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    Ślinka aż leci;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !