Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab karkowy z rękawa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
oliwa 3-4 łyżki
sól 1-2 łyżeczki
sos Worcetershire 1-2 łyżki
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 2 łyżeczki
schab bez kości 1,5 (karkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Schab karkowy z rękawa

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki. Mięso umyć i osuszyć.
Krok 1 - Schab karkowy z rękawa foto
2
Z oliwy, sosu worcestershire, imbiru, majeranku, rozmarynu, soli i pieprzu zrobic marynatę.
Krok 2 - Schab karkowy z rękawa foto
3
Umyte i osuszone mięso mocno wygnieść reką. Natrzeć mięso marynatą. Włożyć do torebki do pieczenia i odstawic na co najmniej 12 godzin.
Krok 3 - Schab karkowy z rękawa foto
4
Włożyć do nagrzanego piekarnika (około 180-200stopni) piec około 70-90 minut. Przed końcem pieczenia można rozciać rekaw żeby mieso się zrumieniło.
makuje zarówno na gorąco jak i na zimno.
Krok 4 - Schab karkowy z rękawa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 14.11.2013 07:58
mniam, aż ślinka leci
Alex_M 27.08.2013 11:37
lubie takie mięsko :)
ONY_za_kare 27.08.2013 11:33
pyszne mieso!
Aleksandra/Olcia 25.08.2013 12:44
mniam mniam
Joannasz3190 25.08.2013 12:17
Lubię taki :)
Pomocnik 25.08.2013 12:01
świetny schab
Janina 25.08.2013 11:50
Wspaniałe mięsko;)
Marta1986 25.08.2013 11:23
bardzo apetyczne
idealme 25.08.2013 11:12
pysznie przyrządzony :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak