Sposób przygotowania

Makaron ugotowac w osolonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu. Przelać zimna wodą, osaczyć. W garnku lub głębokiej patelni rozgrzać odrobine oleju i usmazyc grzyby. Kapustę osączyć z soku (jesli jest zbyt kwaśna to przepłukac wodą), pokroić dodac do grzybów i wszystko razem smażyć jeszcze ok 5 minut. Podlać niewielką ilościa wody (tak zeby pod koniec duszenie prawie odparowała) i dusic ok. 20-30 minut. W tym czasie przyprawić do smaku przyprawą do bigosu oraz sola i pieprzem. Do kapusty dodać ugotowany wcześniej makaron, dokładnie wymieszać z kapusta, całość podgrzać. Podawać na ciepło jako drugie danie lub ciepłą kolacje.

Komentarze

  • 3
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    mm uwielbiam łazanki:) ale u mnie zawsze jeszcze dodaje mieso gotowane i obowoiązkowo cebulke:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Pyszne łazanki, ja dodaję jeszcze cebulę i troszeczke chudego boczku.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    jak ja dawno nie jadłam łazanek......
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !