Sposób przygotowania

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Żołądki dokładnie umyć.
Głęboką patelnię rozgrzać, wlać oliwę i wrzucić umyte żołądki.
Podsmażyć na rumiano.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka, dodać do żołądków i podsmażyć.
Pieczarki oczyścić, pokroić i również dodać do żołądków i cebuli.
Podsmażać do momentu odparowania wytworzonego soku.
Dodać sos ostrygowy i pozostałe przyprawy do smaku.
Dodać pokrojony koperek.
W 1/4 szklanki wody rozrobić mąkę ziemniaczaną i wlać do patelni mieszając.
Zagotować i ewentualnie jeszcze doprawić.
Na talerz wyłożyć ryż, dookoła wyłożyć żołądki i danie gotowe.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    napewno dobre
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Bardzo lubi? ?o??dki drobiowe.Twoje danie pysznie wygl?da.
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    dzi?ki, ja te? lubi? zo??dki
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    ja nie lubię :(

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !