Sposób przygotowania

Ciasto:
Ubijamy jajka mikserem. Mieszamy 45 gram cukru z matchą i dodajemy do ubitych jaj. Na samym końcu dodajemy mąkę i dokładnie miksujemy. Na blaszce do pieczenia o wymiarach 30x40 cm układamy papier do pieczenia i następnie wylewamy całą masę. Masę należy rozprowadzić równomiernie, by przyjęła kształt prostokąta. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni. Ciasto pieczemy 10 minut. Po 10 minutach ciasto wyjmujemy z piekarnika i wstawiamy do plastikowej torby.

Krem:
Ubijamy mikserem śmietankę kremówkę z cukrem i matchą, aż powstanie jednolita masa. Wstawiamy do lodówki na kilka minut.

Po ostygnięciu ciasta wykładamy je na blat stołu i odcinamy przypieczone brzegi tak, by placek miał prostokątny kształt. Następnie nakładamy schłodzony krem na ciasto (możemy dodać również drobno pokrojone kawałki owoców) i zwijamy roladę. Roladę najlepiej podawać schłodzoną.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marcin Vw1

    Wygląda imponująco, ciekawe czy jest taka tez w smaku.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !