Sposób przygotowania

Fasolę perłową należy namoczyć na noc, następnie ugotować ją w tej wodzie, w której się moczyła. Mięso opłukać i gotować w wodzie do miękkości. Włoszczyznę wraz z burakami pokroić w zapałkę, pora w krążki, a ziemniaki i kapustę w kosteczkę. Do mięsa dodać warzywa oprócz pora i ziemniaków. Dodać przyprawy. Następnie po 15 minutach gotowania dodać pora i ziemniaki, gdy te będą miękkie dodać koncentrat, ugotowaną fasolę, zaprawić mąką wymieszaną ze śmietaną i dodać pieprz z solą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Jak dawno nie jadłam barszczyku ... będę musiała przygotować :)
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    jest super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    fajna zupa:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    konkretna zupa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    nie przepadam za tym barszczem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    taki barszcz ma idealny smak
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    uwielbiam taki barszczyk
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    mój ulubiony
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny barszcz

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !