Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie smażone po duńsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina pokrojona w kostkę 100 g
ocet 2 łyżki
jajko 2 szt
mąka 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
musztarda 3 łyżki
sól
filety śledziowe 800 g

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie smażone po duńsku

Ze śledzi usunąć skórę, skropić octem, posolić, odstawić w chłodne miejsce na 30 minut. Filety cienko posmarować musztardą, panierować w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce. Ze słoniny wytopić skwarki, odcedzić je. Smażyć śledzie na słoninie na złoty kolor. Ułożyć w żaroodpornym półmisku, posypać skwarkami, wstawić na 5 minut do nagrzanego do 160 stop. piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 05.03.2011 22:43
Extra
gusia1000 21.02.2011 01:33
Fajny przepis.
Magdalena1110 04.02.2011 08:18
uwielbiam śledzie
strzelec02 19.12.2010 21:59
smaczne
accee 17.12.2010 23:01
Musi być smaczne
Martysia 13.10.2010 16:27
Jeszcze nie jadłam, spróbuję
Henryka2 18.09.2010 01:51
Lubię śledzie!
dorlil 11.09.2010 23:42
musze spróbować
annamariakowalczyk3 14.08.2010 16:01
ciekawy przepis.
Katarzyna/kate1980 04.08.2010 12:50
o super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak