Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z żołądków drobiowych z musztardą

2.0
(3)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Duszone żołądki drobiowe, doprawione ostrą musztardą i podane z sosem śmietanowym to propozycja na tradycyjny, niedrogi polski obiad.

Składniki:

żołądki drobiowe 50 dag
Musztarda sarepska Prymat 2-3 łyżeczki
mąka 1-2 łyżki
śmietanka 12% 1/2 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Kostka Kucharek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z żołądków drobiowych z musztardą

1. Żołądki, oczyścić, umyć i w razie potrzeby pokroić. Zalać je wodą, tak żeby je tylko przykrywała (w razie potrzeby uzupełniać), dodać kostkę Kucharek i ugotować do miękkości mięso.

2. Dodać musztardę i pieprz. Mąkę rozrobić w niewielkiej ilości wody, dodać do gulaszu i cały czas mieszając zagotować.

3. Dodać śmietankę i podgrzać.

4. Podawać z kaszą lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 05.05.2012 09:06
bardzo dawno nie robiłam.
olkaaa 25.01.2012 09:49
jeszcze nie jad?am
anemon 12.11.2011 08:01
A ja muszę wypróbować.
ZEWA 17.02.2011 10:38
ja też lubię żołądki
misia53 05.09.2010 14:51
Lubię zolądeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak