Sposób przygotowania

Żołądki, oczyścic, umyc i w razie potrzeby pokroić. Zalać je woda, tak żeby je tylko przykrywała (w razie potrzeby uzupełniać), dodac kostke i ugotowac do miekkości. Dodac musztardę i pieprz. Mąkę rozrobic w niewielkiej ilości wody, dodac do gulaszu i cały czas mieszajac zagotować. Dodać śmietanę i jeśli trzeba to posolić do smaku, podgrzać. Podawać z kaszą lub ziemniakami.

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Lubię zolądeczki
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ja też lubię żołądki
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    A ja muszę wypróbować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie jad?am
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    bardzo dawno nie robiłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !