Sposób przygotowania

Ze składników na ciasto zagnieść jednolita masę, zawinąć w papier sniadaniowy i włożyć na godzinę do lodówki. Jabłka wymieszac z tarta bułka, tak żeby masa nie była zbyt mokra. Przygotowana wczesniej blache wylepić 3/4 ciasta. Ciasto lekko podpiec (ok 20min) w nagrzanym do 160-170 stopni piekarniku. Na tak przygotowany spód wyłozyc masę z jabłek, z reszty ciasta zrobic ozdobną kratkę na wierzchu. Wstawic z powrotem do piekarnika i upiec na złoty kolor.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    pychota
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    uwielbiam jabłecznik
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Pięknie udekorowałać swój jabłecznik.
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    jabłeczni - ciasto mojego syna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !