Sposób przygotowania

Liście szpinkau umyć, osączyć, wyciąć ogonki i zgrubienia, pokroić. Posiekany szoinak wrzucić do garnka. Kostkę bulionową rozpuścić w 3 szklankach wrzątku, zalać liście jedną szklanką i dusić ok. 15 min. Ostudzić szpinak i zmiksować go, dodając masło i 2 szklanki bulionu. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i śmietaną. Mielone mięso wymieszać z przyprawami, bułką tartą i jajkiem. Z przygotowanego miesa uformować małe kuleczki, usmażyć je i dodać do zupy. Wszystko posypać drobno posiekanymi jajkami i koperkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    sezon na szpinak :)
  • 7
    original
    Opublikowano

    plocia

    czy mrożony szpinak też się nadaje?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo fajna zupka
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    bardzo dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !