Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szpinakowa z mięsnymi kuleczkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 40 dag
masło 1 łyżka
koperek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 2 łyżki
mięso mielone 25 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 1 szt
bulion 1 kostka
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szpinakowa z mięsnymi kuleczkami

Liście szpinkau umyć, osączyć, wyciąć ogonki i zgrubienia, pokroić. Posiekany szoinak wrzucić do garnka. Kostkę bulionową rozpuścić w 3 szklankach wrzątku, zalać liście jedną szklanką i dusić ok. 15 min. Ostudzić szpinak i zmiksować go, dodając masło i 2 szklanki bulionu. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i śmietaną. Mielone mięso wymieszać z przyprawami, bułką tartą i jajkiem. Z przygotowanego miesa uformować małe kuleczki, usmażyć je i dodać do zupy. Wszystko posypać drobno posiekanymi jajkami i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 19.04.2013 14:11
bardzo dobra
Iwusia 20.08.2012 22:47
bardzo fajna zupka
Motorek 03.06.2012 13:56
pycha
Iwona51
Iwona51 21.12.2011 10:38
pycha
pauluna
pauluna 25.08.2010 19:35
pyszne
plocia 08.08.2010 13:36
czy mrożony szpinak też się nadaje?
Monika193
Monika193 07.08.2010 11:05
sezon na szpinak :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak