Sposób przygotowania

Mięso na pieczeń oprószyć solą i pieprzem, a następnie obwiązać jak opisano obok. Włoszczyznę umyć i obrać. Cebulę obrać i przekroić na pół.

Masło stopić w dużym garnku. Włożyć pieczeń i podpiec na brązowo. Dodać włoszczyznę, cebulę i listki laurowe i ponownie krótko podpiec.

Wlać rosół i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 1 godzinę, od czasu d czasu polewając pieczeń sosem. Zioła opłukać, osuszyć i bardzo drobno posiekać.

Pieczeń wyjąć z garnka i postawić w ciepłym miejscu. Rosół przecedzić, warzywa wycisnąć. Do wywaru dodać śmietanę i musztardę, wymieszać i zagotować na silnym ogniu, aż zgęstnieje. dodać sól i pieprz do smaku oraz posiekane zioła. Podawać w sosjerce.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    bernika

    mało masz własnych pomysłow wiec dajesz skany z gazet łamiac tym samym regulamin!
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    to jest całkowicie niuczciwe!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    śliczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !