Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz jeleni w sosie borowikowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z jelenia 40 dag
sól do smaku
smalec do smażenia
borowiki 1 garść
wino czerwone 70 (półwytrawne)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz jeleni w sosie borowikowym

Kroki postępowania

1
Mięso z jelenia kroję w kostkę równej wielkości.
Krok 1 - Gulasz jeleni w sosie borowikowym foto
2
Borowiki moczę w wodzie przez kilkanaście minut.
Krok 2 - Gulasz jeleni w sosie borowikowym foto
3
Na patelni rozgrzewam 2 łyżki smalcu. Wrzucam jeleninę i smażę na dużym ogniu. Gdy mięso zacznie puszczać soki podlewam winem.
Krok 3 - Gulasz jeleni w sosie borowikowym foto
4
Chwilę je redukuję po czym dodaję pokrojone grzybki. Wlewam również wodę z moczenia borowików.
Krok 4 - Gulasz jeleni w sosie borowikowym foto
5
Dodaję cebulę i duszę pod przykryciem na małym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie – szybkowarze zajęło to 15 minut.
Krok 5 - Gulasz jeleni w sosie borowikowym foto
6
Tak przygotowany gulasz podałem z kasza jęczmienną. Smacznego.
Krok 6 - Gulasz jeleni w sosie borowikowym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 29.08.2014 15:08
apetycznie się zapowiada
olkaaa 23.08.2013 07:39
jeszcze nie próbowałam
Sroczka 21.08.2013 22:00
Ten przepis jest rewelacyjny.
Róża1 21.08.2013 21:30
to już dla super gości mięsko:-)
Katarzyna/kate1980 21.08.2013 21:05
świetnie wygląda i na pewno było smaczne
lee-aa 21.08.2013 20:56
i kolejne super danie :)
gosia1988 21.08.2013 20:49
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak