Sposób przygotowania

Mąkę pszenną przesiać przez sito. Żółtka jaj utrzeć z cukrem na puszystą masę. Drożdże wymieszać z odrobiną mleka, cukru i łyżką mąki pszennej, przykryć lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy drożdże wyrosną wlać je do mąki, dodać cukier z żółtkami, masło, zapach i wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie odrywać małe kawałki, formować placuszki, nakładać na nie po łyżeczce marmolady i formować pączki. Smażyć na rozgrzanym głębokim tłuszczu ze spirytusem. Po usmażeniu odsączyć z tłuszczu i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Ale bym zjadła teraz takiego pączusia :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bartolomeo

    prawie jak babcine :)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    domowe pączki to super sprawa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    linka1312

    uwielbiam takie domowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Buczo007

    DOMOWE Są Najlepsze :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    pączki domowe lepsze niż sklepowe
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    super!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    najlepsze - domowe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !