Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sushi z ogórka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki świeże 25 szt
szynka 4 plasterki
pestki słonecznika 50 g
sezam prażony 1 łyżka
twarożek 200 g
szczypiorek 1 pęczek
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sushi z ogórka

Ogórki kroimy na 4 cm odcinki i wydrążamy cały miąższ. Szynkę kroimy w drobną kosteczkę, mieszamy z twarożkiem, dodajemy pestki ze słonecznika, drobno posiekany szczypiorek, solimy i doprawiamy pieprzem. Powstałym farszem nadziewamy wcześniej wydrążone ogórki. Dekorujemy kulkami powstałymi z wydrążenia ogórka. sezam prażymy na suchej patelni, a po wystudzeniu posypujemy ogórkowe sushi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 04.02.2012 09:06
fajny pomysł
gucio 06.09.2010 14:21
super akurat sezon ogórkowy w pełni na pewno wypróbuje
edyta51 03.09.2010 18:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak